Ontdek Walcheren

Eropuit

Een dagje op pad

Het eiland Walcheren ligt in het zuidwesten van Nederland en is een populaire vakantiebestemming vanwege de prachtige stranden en de rijke geschiedenis. Het eiland is het grootste en meest bevolkte van de Zeeuwse eilanden en biedt voor ieder wat wils.

In het hart van het eiland ligt de stad Middelburg, de hoofdstad van Zeeland. De stad heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen en dat is goed terug te zien in de vele historische gebouwen, kerken en musea. Het Abdijcomplex is een must-see voor elke bezoeker, met onder andere de imposante abdijtoren, het Zeeuws Museum en de Kloostergangen.

Op slechts een paar kilometer afstand van Middelburg ligt het charmante stadje Veere, dat bekend staat om zijn pittoreske straatjes en historische monumenten. Een wandeling langs de kade biedt een prachtig uitzicht op het Veerse Meer en de oude haven.

Verder naar het westen ligt Domburg, een populaire badplaats met brede stranden, gezellige strandpaviljoens en leuke winkeltjes. Het is ook een van de oudste badplaatsen van Nederland, met een rijke geschiedenis van kunstenaars en schrijvers die zich hier lieten inspireren.

In het zuiden van het eiland ligt Vlissingen, een stad die bekend staat om zijn grote zeeschepen en de boulevard met het prachtige uitzicht over de Westerschelde. Vlissingen heeft een rijke maritieme geschiedenis en heeft een aantal interessante musea, waaronder het muZEEum.

Tot slot, aan de noordkust van Walcheren, ligt het kleine dorpje Vrouwenpolder. Het dorpje ligt aan de rand van het Veerse Meer en biedt prachtige stranden en duinen. Het is een ideale bestemming voor wie op zoek is naar rust en natuur.

Kortom, het eiland Walcheren biedt voor ieder wat wils. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur, natuur of gewoon lekker wilt ontspannen op het strand, Walcheren heeft het allemaal.

Meer doen in Zeeland

Overnachten

Eten & drinken